Lees alles over het CFQ standaard op www.cfqbenelux.org

CFQ is de kwaliteitstandaard in Europa voor producten van golfkarton en massief karton, geoptimaliseerd voor de distributie en transport van groenten en fruit. Vanaf vandaag kunt u alle informatie over het CFQ standaard lezen op de website www.cfqbenelux.org. Ook is er een digitale omgeving ontwikkeld waar leveranciers de gestandaardiseerde afmetingen en specificaties van de dozen kunnen raadplegen.

De CFQ standaard is gelanceerd door CBA in samenwerking met de groente- en fruitsector en wordt inmiddels door vijf organisaties in de Benelux geproduceerd. Op de website leest u naast de informatie over het standaard ook welke leveranciers u kunt benaderen voor uw dozen van golfkarton en/of massief karton. Een onafhankelijk bureau controleert de CFQ standaard waardoor een doos die onder het CFQ logo wordt geproduceerd ook daadwerkelijk voldoet aan de standaardisatie specificaties.

Portaal voor leveranciers

Voor CFQ leveranciers is er op de website een omgeving ontwikkeld waar de standaarden voor de golfkarton en massief kartonnen dozen  en?… te downloaden zijn. Leveranciers kunnen hiervoor een inlog aanvragen. Wilt u als leverancier deelnemen aan het CFQ standaard? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. U kunt alle voorwaarden hier lezen.

Standaardisatie in de groente- en fruitsector

De groente- en fruitsector omarmt het initiatief om te komen tot een standaardisatie. Sinds de zomer van 2019 worden tomaten en paprika’s als grotendeels verpakt in CFQ gestandaardiseerde dozen. In de komende maanden wordt in de sector verder omgeschakeld.

The CFQ standard is an initiative of Corrugated Benelux Association (CBA) in collaboration with GroentenFruit Huis.